Rychlé prototypování v Solomon – Novinky z 3D tisku

Lyžaři určitě znají značku Solomon, při pročítání článků o 3D tisku jsem narazil na jeden, kdy si tato firma sportovních potřeb nechala vyrobit prototyp nových lyžařských bot pomocí 3D tisku.

Při vývoji nové řady lyžařských bot se společnost Salomon uchýlila k rychlému prototypování, aby získala perfektní výsledky před uvedením produktu na trh.

Využili SLS technologii od Prodways, aby dokázali přesně zanalyzovat a upravit design bot. A to díky vysoce přesným digitálním prototypům. Tenhle přístup umožnil detailní analýzu fitu, tuhosti komponent, a dokonalé přizpůsobení kování a designu uzavírání bot.

Díky iterativnímu procesu 3D tisku se Salomonu podařilo vyvinout lyžařské boty, které překonaly očekávání i u nejnáročnějších sportovců.

V 3D Aréně používáme podobné technologie a postupy, které nám umožňují vytvářet prototypy s vysokou přesností a efektivitou. Proces umožňuje nejen rychlé prototypování a předvýrobní analýzy, ale i detailní úpravy před konečnou výrobou. A to výrobě šetří čas i peníze.



3DARENA

Máte nápad, který chcete oživit prostřednictvím prototypování?

3D tisk vám nabízí nekonečné možnosti:
Rychlé iterace a zdokonalování designu
Vysoká přesnost a kvalita prototypů
Snížení nákladů a zkrácení času uvedení produktu na trh

Potřebujete prototypovat svůj návrh? V 3D Aréně máme technologie a odborné znalosti, váš projekt se tak stane realitou.